mindful hardlopen

Ontspannen lopen

Een van de voordelen van hardlopen is dat je lekker je ‘hoofd leegloopt’. Door mindful hardlopen ervaar je nog meer pluspunten. Je laat je vertrouwde afleiders zoals GPS, telefoon of muziek gewoon thuis. En concentreert je op je ademhaling en omgeving. Hoe adem ik? Waar kijk ik naar en wat ruik ik? Je ademhaling vormt de graadmeter om te bepalen hoe het met je is. Adem je te snel of te hoog, dan ga je terug in tempo. Tijdens de trainingen van Mindful Outdoor leer je echt vanuit je gevoel te lopen. Door de combinatie van ademhalingstechnieken, mindfulness oefeningen, yoga en hardlopen krijg je een enorme boost. Hierdoor leer je om nog meer te genieten van het hier en nu. Tijdens de Mindful Hardloop training staat iedere keer een ander thema centraal: hardlooptechniek, ademhaling, mindfulness, fun, concentratie, focus, loslaten, inspannen, ontspannen. Je rent in diverse natuurgebieden: Haarlemmermeerse bos, Groene Weelde en de Plesmanhoek in Hoofddorp. 1-op-1 trainen, clinics en pop-ups worden ook in andere natuurgebieden gegeven. 

mindfulness & hardlopen

Door mindfulness oefeningen leer je bewust wat je voelt. Hierdoor kun je beter invloed uitoefenen op je gevoelens. Ademhalingsoefeningen, korte meditaties en hardlopen in de natuur maakt je blij en rustig. Je gebruikt je spieren volop, waardoor je energie krijgt en ook anti-ontstekingsstoffen aanmaakt, dat is goed voor je immuunsysteem.

meer energie door juiste ademhaling

Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze te veel energie verbruiken. Het gevolg daarvan kan vermoeidheid of snel buiten adem zijn. Bij Mindful Outdoor leer je goed en gezonder ademhalen. Je traint je longen en ervaart meer energie.

kledingtips mindful hardlopen

Sommige deelnemers starten met hardlopen anderen zijn juist meer gevorderd. Goede hardloopschoenen zijn een vereiste. Zo voorkom je blessures. Sportkleding of echte hardlooptights: alles is goed, zolang jij je er maar comfortabel in kan bewegen. Soms staan we stil, omdat we oefeningen doen, dan is een extra vestje of jas handig.

Mindful Outdoor Warmin up Planking
Mindful Run
Mindful Run warming up

Hoe ziet hardlopen bij mindful outdoor eruit?

Iedere training duurt 1,5 uur. We lopen rustig in en doen een warming-up. Daarna volgen kracht en core stability oefeningen en staan we stil bij onze ademhaling. Aansluitend een kern hardlooptraining, cooling-down en als afsluiting vaak een meditatie. Lekker afwisselend dus! Lukt hardlopen niet? Dan kun je ook wandelend de training volgen.

voordelen van mindful hardlopen

 • het stimuleert je brein en maakt je productiever en creatiever
 • je voelt je steeds fitter
 • depressieve gevoelens nemen af, omdat het stresshormoon cortisol daalt
 • betere slaapkwaliteit
 • meer energie, minder druk
 • betere opname van (brand)stoffen uit het bloed
 • En het is gezellig! We rennen in kleine groepen, dus je leert eenvoudig iedereen kennen.

bij mindful outdoor leer je hoe je volop kunt genieten van je omgeving, met een juiste ademhaling en hardlopen in het 'hier en nu’.

Kies bewust voor je gezondheid. Hup naar buiten, de natuur in. Doe je mee?

hardloop TRAINING

 • Je kunt aanhaken bij de NON-STOP Combi-trainingen op zondag van 09.30 – 11.00 uur 
 • Verzamelen bij de fietsbrug aan de Waterlinie in Vijfhuizen
 • Perfect voor de beginnende hardloper
 • Je kunt de training in zijn geheel wandelend volgen of ook afwisselen met hardlopen

Interesse, vragen, meer weten?

Happy Clients

Heerlijk ontspannen lopen in de buitenlucht, afgewisseld met (ademhalings-) oefeningen. Een perfecte combi van inspanning en ontspanning.

Nicolien

Heerlijk in de buitenlucht bewegen met aandacht voor body en mind door middel van yoga, mindfulness en looptraining. Nathalie geeft iedereen persoonlijke aandacht en tips tijdens de oefeningen en dit doet zij op een hele prettige, rustige, respectvolle manier. Ik vond het heerlijk en als er een vervolg komt ben ik zeker van de partij..

Giny

Super leuke lessen, bewust worden van je ademhaling en omgeving en zijn in het hier en nu.

Talitha